Problemen met huren

 

Woonbond met verhuurders in actie

 

 

Onbetaalbare huren, steeds langere wachtlijsten, gebrekkig onderhoud. Veel huurders en woningzoekenden merken dat het wooncrisis is. Ondertussen brengen sociale verhuurders gedwee het geld van huurders naar de schatkist: 1,7 miljard gaat er dit jaar heen. Een astronomisch bedrag. Voor iedere sociale huurwoning moeten ze 720 euro afdragen.

Uit plannen voor Prinsjesdag lijkt het of dat eindelijk minder wordt. Helaas is dat niet waar. In werkelijkheid gaan sociale verhuurders dit jaar en komende jaren nóg meer afdragen aan het Rijk. Ze krijgen een korting van 100 miljoen op de heffing, aan de andere kant komt er juist belasting bij.

Niet alleen huurders zijn dat spuugzat. Sociale verhuurders zelf ook. Ruim 100 van hen komen binnenkort in actie. Ze gaan collectief bezwaar maken tegen de heffing. Daar is de Woonbond blij mee. We ondersteunen die actie dan ook graag. Want ook wij zien de heffing als een onding, die de wooncrisis erger maakt.

 

Zo kunt u de actie steunen…

Als huurdersorganisatie
Is uw verhuurder een woningcorporatie? Roep uw verhuurder dan op om ook mee te doen. In uw reguliere overleg. Of met een mail of telefoontje aan uw contactpersoon daar. Welke 100 sociale verhuurders al meedoen weten wij niet exact. Maar u kunt navragen of uw verhuurder daarbij is.

Als huurder
Laat weten wat u zelf merkt van de wooncrisis. Twitter met  #ikwileenhuis. Of doe een melding op ons Meldpunt Huuralarm. Op dat meldpunt krijgen we veel verhalen binnen, maar nog te weinig van huurders die het aandurven om met een journalist te praten. Durft u dat wel?

 

doe een melding bij Meldpunt Huuralarm

Laat een reactie achter