Jaarvergadering na 2 jaar covidstilte

Na twee jaar achtereen door covid te hebben moeten annuleren, kon de Huurdersraad Mijande Wonen eindelijk weer de Jaarvergadering organiseren.

Op donderdag 14 april waren de huurders van de wooncorporatie welkom in restaurant Koebrugge in Vriezenveen, om te horen waar de H.R zich de afgelopen twee jaar mee bezig heeft gehouden. Ondanks een  intensieve uitnodigingscampagne via de kranten en de sociale media, kon het bestuur slechts zo’n 40 belangstellende huurders van de wooncorporatie verwelkomen.

Maar deze wat kleinere opkomst dan de H.R. gewend is, kreeg niettemin een compleet programma voorgeschoteld.

Voorzitter Annie Hesselink opende de vergadering met een welkom en een uitleg van dit programma, waarna Manager Vastgoed van Mijande Wonen, Rudi Ligtenberg, een presentatie gaf over duurzaamheid. De wooncorporatie heeft de komende jaren een behoorlijke klus om de woningen aan te passen wat betreft energiezuinigheid en zet daar vol op in. De presentatie leverde af en toe wel wat vragen op, maar Ligtenberg gaf een heldere uitleg.

H.R.-lid Jan van der Borght vertelde over de plannen van de Huurdersraad om een woonlastenonderzoek te doen, te starten in september. Hij gaf aan dat dit dan zowel digitaal, maar ook schriftelijk ingevuld kan worden. “En we hopen daarbij op zoveel mogelijk medewerking en respons van de huurders, want dan kun je er wat mee”. Het gedegen onderzoek wordt gedaan door Companen, adviseur voor woningmarkt en leefomgeving.

Tot slot werd in een humoristische column door ‘Hanna Dramgat’, alias Annie Hesselink, met een knipoog uit de doeken gedaan hoe er met klachten van de huurders om werd gegaan.

 


Laat een reactie achter